fredag 3. juli 2015

I stedet for Tusenfryd

Misforstå meg rett, Tusenfryd og dets like er finfine til sitt bruk, men vi har lyst til å fortelle om et supert alternativ: klatreparker!

Store fornøyelsesparker ligger ofte i nærheten av store byer, og passer sånn sett utmerket til de som bor i byene, eller drar på ferie dit. Vi bor så absolutt ikke i en stor by, og pleier ikke feriere i store byer. Vi bor på landet og ferierer som regel på fjellet (eller på en middels stor gresk øy, men det er en annen historie...). Det kule med å bo på landet, eller feriere i nærheten, er at det har begynt å dukke opp flere klatreparker rundt omkring, og klatrepark er gøy!

Ikke bare er man ute, man får brukt kroppen på en måte man ikke gjør hver dag, og kanskje pushet noen grenser. 

Vi er så heldige å ha en klatrepark her vi bor, og det er stor stas når vi drar dit. Storeturbo synes den høyeste barneløypen er litt skummel, men fyker rundt i den lavere, turbomamma synes det er utrolig gøy å sveve rundt oppe i trærne, lilleturbo synes det er veldig gøy å se på, og turbopappa setter stor pris på kaffen de serverer i lavvoen (når han ikke henger i en tretopp). 

Sikkerheten er godt ivaretatt, og vi har ingen betenkeligheter med å la seksåringen holde på i den lille løypen. De får nøye innføring, og er klikket inn hele tiden, slik at det ikke kan gå galt.

Tre som følger nøye med før de skal opp i trærne

Barna må være over 100 cm, sånn sett har lilleturbo med sine 80 cm litt å strekke seg etter, men enn så lenge er hun fornøyd med å se på, og kanskje få låne en hjelm. 


                   

Vi pakker mat og drikke, og blir som regel noen timer, noen klatrer, noen spiser, noen samler kongler, og vi bare nyter å være ute sammen. 

Er man flere voksne sammen kan man bytte på å klatre, følge barna som trenger det, og være med de som ikke klatrer. -og ikke minst dele gleden ved å dingle mellom trærne


Like gøy for store barn også:)

Vårt tips: har du en klatrepark i nærheten, eller kjører du forbi en på vei hit eller dit: stopp og ta en tur opp i trærne! Det er gøy, bra for kroppen, og noe alle kan gjøre sammen. 

Kom dere ut i skogen, opp i trærne, vi lover -det er kanongøy!


                 


Skrekkblandet fryd på siste del: zipline

Litt skummelt høyt oppe, men hun gir seg ikke, og prøver hver gang

DinSide har testet klatreparker, her finner du god info, og oversikt over en lang rekke klatreparker. God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar