mandag 11. august 2014

Come fly with me!

Vi har såvisst ikke ligget på latsiden selv om bloggen har havnet langt ned på listen i sommer. En innholdsrik tursommer i fantastisk vær er i ferd med å avsluttes, noen planer ble fulgt, noen ble endret, og ikke minst: drømmer ble oppfylt. En av de handlet om å fly...

En ganske tidlig morgen, i en ekstremt vakker bygd. To trøtte mammaer, fire små frøkner, to veldig spente jenter, og: en vindtunnell!


Mammaene selv hadde grådig lyst til å fly de og, men akkurat denne torsdagen var det duket for Ekstremsportveko for kids, og en drøss unger med luft under vingene. Med en imponerende tålmodighet ga instruktøren barna en kort innføring i "hvordan forholde seg til luft under legemet", til en kriblende gjeng 5-12 åringer. Hyggelige ansatte forøvrig manøvrerte hjelmer, briller, ørepropper og dresser til et stort antall armer og ben, og vips satt jentene våre i kø bak tunnellen. Iført flyvedress, et spent smil, og tommelopp. 



Et bittelite sekund tok jeg meg i å tenke at det umulig kan være helt normalt, når man som mor synes det er en glimrende idé, å sende barna sine inn i en tunnell, med et flykammer på 17 meter, 4 motorer, og totalt 1608hk, assistert av en totalt fremmed. Men det er klart det er det! De skal jo få prøve å fly! Det er jo rett og slett en ekte drøm i oppfyllelse, og en fabelaktig idé :)

Og når de hang der i luften, mens instruktøren holdt de i lillefingeren, og du så godgliset bre seg i ett lett forblåst barneansikt kom beviset: barn+vindtunnell=mye bedre enn all verdens lekeland, vi sverger!

Spent frøken ser instruktørene demonstrere flyging i tunnell..

Verdens mest tålmodige instruktør, ga barna en super opplevelse!




Lilleturbo må bli litt eldre først, men det er god underholdning å stå på utsiden også:)


All ære til Voss Vind og Borna sitt Turlag Voss som arrangerte flyging for barn under Ekstremsportveko. Ikke bare fikk barna fly, de fikk dele opplevelsen med en hel gjeng andre unger med lopper i blodet, kjenne litt på fellesskapet veko gir, og ikke minst: de fikk muligheten til å bruke kroppen sin på en helt ny måte, kanskje dytte litt på noen grenser, og til slutt -mestre! Ikke minst er det utrolig gøy at dette er noe hele familien kan gjøre sammen, alle stiller likt, alle kan delta. Genialt!

Vi vet hva vi ønsker oss til jul ihvert fall..... :)

2 kommentarer:

  1. Akkurat slik var det! Det var kjempekjekt! :) Eg skulle gjerne ha prøvd eg og, håpar eg får høve til det ein gong seinare. :) Gler oss i alle fall til neste års ekstremsportveke!

    SvarSlett
  2. Ser utrulig kjekt ut!! :-D Heldig unger må eg berre sei, måtte være en drøm å få prøve noe sånt som dette. Eg kunne gjerne tenkt meg å prøvd ;-)

    SvarSlett