onsdag 20. februar 2013

Nytt lett bæretøy; Ergo Stowaway

Jeg skal være den første til å innrømme det, vi har et ikke ubetydelig utvalg bæretøy.. Litt fordi vi har erfart at ulike bæretøty passer ulike behov, litt fordi vi har en liten turbo som liker seg aller best tett inntil mamma eller pappa, og ganske mye fordi vi er bitt av basillen. Kall oss gjerne bærenerder (spesielt mammaen) ;)

Med en fireåring og en snart ettåring, hender det vi har med flere "bæredingser", slik at også eldstemann kan hvile bena, særlig på lengre turer. Men med tanke på vekt prøver vi allikevel å begrense utvalget til ett eller to ulike bæretøy.

Og vi har funnet en klar turfavoritt: Nye Ergo Stowaway fra ERGObaby, superlett, liten når den pakkes sammen, og gir god bærecomfort.
Den er lite avansert, alt som kan gi høyere vekt er tatt vekk, slik at det er en relativt enkel sele, -det du ser er det du får. Allikevel går det ikke på bekostning av komfort til små barn. Vi har vært på flere lengre turer, og jeg merket knapt at jeg bar lille på ryggen. Panelet er litt kort, og selen har mindre polstring enn Ergo original, slik at til langtur med tyngre barn vil en annen sele være å anbefale. Men som sele til lettere barn, og ikke minst som avlastning til større barn som har behov for en liten halvtime på ryggen, er den helt super.

Selen kan brukes til helt nye babyer med nyfødtinnlegg, eller fra 3-4 måneder. Barnet kan bæres på mage, rygg eller hofte. Dog synes vi den passer best på rygg. Til magebæring er det litt lite polstring i stroppene, slik at på lengre tur er rygg helt klart å foretrekke. Til "bybæring" og inn/ut av butikk, barnehage etc er mage helt ok

 
Fordeler:
*Lett, bare 430g
*Tar liten plass
*Enkel å smette på
*Stor god sovehette
*Ser sporty ut (første reaksjon fra fornøyd pappa)
*"Tynn" i stoffet, virker luftig i varmere vær
(dette skal testes nærmere til sommeren;) )
*Behagelig på

"Ulemper":
*Litt lite panel
*Med mye klær må man jobbe litt for å få barnet godt nedi
*Lite polstring, egner seg ikke til lengre turer med tyngre barn
*Ikke like komfortabel over lengre tid når en bærer på magen


Med pappa på ærend
Fantastisk tursele til en liten knott

Alt i alt: en super sele å ha i sekken, vognen, bilen, vesken. Ideell til bybæring og ikke minst er den super til hjemmebæring.

Vår blir fast følge på fjellet! Genial til avlastning av trøtte ben på lengre tur, og til bæring av lille. Ikke minst blir den med på reiser, og i skibakken. Herlig at den veier veldig lite, og får plass i topplokket på sekken.Bybæring på magen, kos med øyekontakt på tur


Til bæring i kaldt vær anbefaler vi bæretrekk, slik at barnet sitter godt beskyttet fra kulde/vind/nedbør. MaM produserer flere varianter, i vind og vannavvisende/vanntett materiale. De er lette, enkle og få på, og holder barnet godt og varmt.
Bæreomslag fåes blant annet hos vidunderbarn.no, lotusbarn.no og bereglede.no
ERGObaby Stowaway, samt de andre ERGO modellene fåes hos vidunderbarn.no

Produktbilder i innlegget er lånt fra Vidunderbarn

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar