torsdag 13. juni 2013

Mammaperm = turperm!

Da vi ventet eldsteturbo fikk jeg en bok: "Barselpermisjon, et år med muligheter". En nyttig liten sak med info om aktiviteter, rettigheter, og barnets utvikling. Dog, etter å ha lest den satt jeg igjen med følelsen av at her var det bare å skride til verket, et år går fort, mye skal rekkes, kanskje burde jeg attpåtil benytte sjansen til å starte en egen bedrift? Man har visst så voldsomt mye tid å fylle... Det ble lite bedrift, studier og oppussing, og i stedet ganske mange turer.

Denne permisjonen startet med syk baby, utsikt fra nyfødtintensiv til vakre byfjell badet i sol, og et savn etter å komme seg ut, og opp! Nå er babyen ett år, ikke så liten, puslete, og skral lenger, vi nyter! Og turer.

Og da trenger man helt andre bøker. En trilleturbok om man skal traske med vogn, eller en hendig følgesvenn med et hav av finfine turløyper. Sistnevnte er gitt ut i samarbeid med turistforeningen. De arrangerer også trilleturer, og bæreturer (yay!) ukentlig. På turistforeningen.no finnes det oversikt over lokallagenes turer, en del turlag har også egne facebooksider med god oversikt over turer.

Eller, man kan lage seg en turgruppe selv. Denne permisjonen har vi funnet et knippe supre mammaer og pappaer som deler vår turglede, som ikke går av vegen for en liten klyvetur, og som ikke har hørt om dårlig vær. Herlige ja-mennesker som alltid er klar for å bli med ut. Herlig!

Nå gleder vi oss bare til tidenes tur- og festivalsommer. Med to fine turbojenter tar vi sikte på ekstremsportveko, fjellfestival, vennetur til fjells og ikke minst rosinen i pølsa for de to eldste i familien: heisbasert sykling på Voss. Og, naturligvis turer med fine venner de siste månedene av mammas permisjon. Pappaen venter ivrig på å ta over, og planlegger allerede høstens turer med lille på ryggen. Oh sweet joy of turpermisjon!

Så, dagens oppfordring til permisjonskolleger: kom dere ut:)

Bare bittelitt på villspor, men vi er da på tur!

Kan dette være rett veg?

Klyveturer er alltid en bra bonus
Toppen er nådd!

Med ullsjal sover lille varmt og godt


Bytur uten vogn, genialt!

Rusletur i gnistrende senvintervær

Verdens herligste tvillingmamma, evig optimist, og rågod på dobbeltbæring når vognen har pauseMat i sonden på tur, null problem;)

God tur!

1 kommentar:

  1. Flotte bilder :-)) Gleder meg masse til kommende mammapermisjon jeg også, og håper også få mange flotte turer slik jeg hadde med første mann. Takk for tips til bøker. Ellers brukte jeg lite bæresjal på lillegutt det første året hans, men nå når jeg har oppdaget hvor genialt det er så gir det mange nye muligheter neste permisjon ;-) Nyt de siste månedene av permisjonen din, mange fine planer dere har lagt ser jeg!

    SvarSlett