torsdag 6. mars 2014

Ferieplaner, hvor går turen?


Fjorårets sommer var fantastisk, med flere uker i fjellet, og gode ferieminner for liten og stor. Årets vinter har vært, vel -sånn passe. Det striregner ute (!), og enhver kan bli nedtrykt av å se ut... Men så popper det opp en strøm av glade meldinger fra en venninde: Hvem er med på hyttetur? Når skal dere til fjells i sommer? Kan vi komme på hyttebesøk? Skal vi prøve oss på en overnattingstur på ski før snøen er borte? Når skal vi på telttur igjen?

Hurra! Min venn fru tvillingmammapluss1 er i planleggingsmodus, og hun er kjapp når hun først har et par ledige øyeblikk. Noen meldinger frem og tilbake på fjasbokji, et par-tre telefoner til Turlaget, kjapp sjekk av kalenderen, opprettelse av arrangementer på nevnte fjesbok, og vips! Telttur, skitur, helgetur til fots og sommerbesøk i fjellet er spikret. Deltakere: en haug fine turvenner og en enda større haug unger. Alder på deltakerne: 4 mndr - noenogtredve. Sted: små og store fjell hist og her.

Norges ivrigste tvillingpluss1-familie i aksjon. "Har man rygger nok, går det meste" :)

Hurra for vennetur

Vi er så heldig å ha flere turvennfamilier. Noen ganger går vi små hverdagsturer sammen, andre ganger reiser vi lenger, og overnatter. Vi disponerer flere hytter, og er alle medlem av DNT, slik at vi har et stort nett av hytter å velge mellom. Vil vi på privat hytte? Vil vi på en selvbetjent turisthytte? Vil vi våkne til frokost ferdig servert? Alt til sin tid tenker vi. Fordelen med å reise flere på tur er at barna har venner å leke med, de motiverer hverandre til å orke litt til, og vi er flere voksne som kan dele på å lage mat, leke med barna, vaske hytte, sette opp telt etc.

Har man ikke turvenner kan man melde seg på turer i regi av Barnas Turlag. De arrangerer både kortere og lengre turer, og hvert år er det turbodager på flere turisthytter i fjellet. 

Vi bruker fjesboka til planlegging, oppretter et arrangement, og inviterer de som skal være med. Alle får med seg informasjon, vi kan planlegge hvem som gjør hva, dele evt pakkelister etc. Ikke minst kan vi kan dele bilder/linker både før og etter tur.

Et nesten ryddig bilde, av representanter for en finfin turgjeng. PS: gjett hvor mange barn det egentlig er på bildet? ;)

 

Fellestur på betjent Turisthytte - skikkelig ferie!

Fjorårets store vennetur gikk til Finse. Med fast opphold booket på forhånd fikk vi rom samlet, rett over spisesalen, slik at vi hadde dekning for babycall og vi fikk barnesenger til de som trengte det. Allergivennlig mat var i særklasse, med gode og mange alternativer også for de som må ha mat uten gluten og melk, og området rundt hytta er særdeles barnevennlig.  Plasser i familievognen på toget var gull, der er det ingen som forventer at vi er stille, og det er fint, for vi lager muligens bittelitt lyd...

Opp i otta, og klar for morgentog mot Finse. Og ja, vi bærer på begge sider, her gjelder det å utnytte plassen;)






  




Endelig fremme! To gode turvenninder vinker hadet til toget, og er klar for nye fjelleventyr.


Turbopappa vant konkurransen om størst sekk. Det er ennå ikke avgjort om det er en gjev pris eller ikke, men alle var enige om at det er gøy å gå bak en sekk med ben;)

Finsehytta ligger en liten rusletur fra toget, på grusveg som er vogn- og rullestolvennlig. Den er lett tilgjengelig, men allikevel midt på fjellet, med utsikt over Finsevann mot Hardangerjøkulen og Blåisen. En liten topptur til Vesle Finsenut er helt overkommelig for små ben, men likevel lang nok til at vi følte vi var på skikkelig tur. Turen inn til isbreen går i kupert terreng, med akkurat passe opp og ned til at det er spennende, men uten voldsom stigning. Det er også muligheter for turer med vogn langs jernbanen, og lettere turer innover i fjellet. Rallarmuseet fenget små og store, spesielt de store, gamle togvognene man kan gå inn i. 

Storeturbo følger nøye med på GPSen når vi er på tur, supert som motivasjon.

Helt grei utsikt fra stellerommet;)

Snø! Alltid en vinner:)

Første gang på topptur, klart man må få krabbe litt rundt, og kjenne på fjellet.

Kryssing av demning var spennende, og bare litt kaldt;)

Gråværet kom siste dagen, helt greit når vi fikk gå inn i gamle spennende togvogner!

Vi var fantastisk heldige med turværet i fjor sommer, og nøt late dager med gode venner. Forventningene til årets turer er høye, og vi er helt sikre på at de innfrir. Finere gjeng skal man lete lenge etter!

Kanskje sees vi i fjellet i sommer? Vi er ikke vanskelige å få øye på, noen store, mange små, bæretøy, og lett kaos. Og ikke minst: godt humør!



God turplanlegging, sees i fjellet:)


9 kommentarer:

  1. Svar
    1. Så gøy å kunne inspirere, bare hyggelig:)

      Slett
  2. Finse var eit godt tips....kanskje vi skal dra dit? Og veldig greitt å vite at ein kan få allergitilpassa mat (glutenfritt) :) Kjekt og nyttig innlegg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi anbefaler Finse på det varmeste. Spesielt om man er på jakt etter steder med god allergitilpasset mat. De hadde utrolig godt utvalg av glutenfritt, spesielt hjemmebakt brød var en vinner her:)

      Slett
  3. Så fine bilder du tar! Ser ut som dere koste dere veldig.

    God tur i sommer!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk:)

      God tursommer til dere også, vi sees kanskje på Voss?

      Slett
  4. Så herlig! Dere er virkelig turboer også :-D passer navnet perfekt! Høres ut som om dokke får en fin ferie med dei planane, så får berre sei :God tur!! :))

    SvarSlett
  5. For eit herleg innlegg!! Eg har tenkt at vi bør planlegge ferien snart, og dette innlegget inspirerer meg til å sette i gang! Bileta dine lyser turglede. :) Takk for tips om Finsehytta, dit VIL eg i løpet av sommaren. Tusen takk for tips og gode råd.

    SvarSlett