søndag 23. februar 2014

I kveld spiser vi middag ute!


Omtrent akkurat slik lød meldingen fra turbopappa til turbomamma en solfylt ettermiddag tidligere i uken. Og hvem sier nei til en slik invitasjon? Ikke jeg! Så da ble det utemiddag, på verdenes fineste "restaurant", med utsikt, godt selskap og til og med dessert attåt.

Vi gjorde det så enkelt som det kan bli: turbopappa laget pasta, kylling og veggie pucker, turbomamma pakket dessertoverraskelse, storeturbo fikk på seg uteklær i rekordfart, og lilleturbo heiet og sa "ga!". På null tid var "slitenpåveghjemfrajobb" byttet ut med "utpåturaldrisur". Pastaen smakte mye bedre enn hjemme, og med kakao, minimarshmallows, og "hoppeslott" etter middag var ettermiddagen komplett.

Storeturbo måler lav på steinen, for å se hvor lenge den har ligget der, konklusjonen: veldig lenge!

Vi rakk ut før solnedgang! Ikke noe å si på utsikten :)

Lilleturbo fikk innføring i bruk av turbestikk, og fulgte ivrig med på storeturbos bruk av fang som bord.

Restauranten hadde til og med lekerom ;)

Hverdagsturer er en finfin måte å komme seg ut på, og middag må man jo ha uansett, så hvorfor ikke spise den ute? Det er ikke nødvendig å gjøre det voldsomt komplisert, det viktigste er at man kommer seg ut.

Har man tid, og utstyr til det, kan måltidet tilberedes ute, men det er ikke noe i vegen for å lage maten hjemme og ta den med seg ut. Turen kan være akkurat så lang man vil, kanskje til lekeplassen, nærmeste skogholt, eller bare til enden av hagen? Vi gikk et lite kvarter, med middagen i sekken, og kakao på lur. Om man skal gå et stykke kan mattermos være med på å holde maten varm, eller man kan tulle et lite ullteppe rundt boksene. Suppe og pølser er finfint å ha på vanlig termos. Er det lov å fyre bål kan man smøre osteskiver hjemme og grille ostesmørbrød på bål, godt, kjapt og veldig enkelt.Moralen er: spis middag ute oftere :)

Følg oss på Facebook og Instagram @turbobarna for fler tips, og turglimt


Psst: vi feirerer TURboBARNA på Facebook og Instagram @turbobarna. Våre lesere får 20 % på alt fra Contigo hos vidunderbarn.no bruk rabattkoden turbobarna
 
Fargeglade kopper og flasker fra Contigo ligger alltid i sekken vår, med glade kopper fra Rice som hyggelig følge.

1 kommentar:

  1. Gode tips! Utemiddag er veldig koseleg. Maten smakar alltid betre ute, og leikerommet er som regel både spennande og nært. Eg er heilt einig i at det er verdens beste restaurant! :)

    SvarSlett