torsdag 1. august 2013

Ekstremsommer!

Nei, det skal ikke handle om været, men om ekstreme barn -eller Ekstremsportveko for barn, om du vil. I år som i fjor arrangerte Borna sitt Turlag på Voss aktivitetsdag for barn under Ekstremsportveko. Barna får prøve seg med sykkel i hinderløype, i elvekajakk og kano, på slakk line, og i klatreveggen.  Med andre ord: de får prøve seg på det vi foreldre driver med, helt på sine egne premisser.

Eldsteturbo gledet seg stort, både til å besøke venninden sin på Voss og til å være med på veko igjen. Vi gamle gledet oss vi også, både til å snuse inn Vossalufta som vi savner veldig, og til å kose oss med god stemning og fine venner. Litt uvant å reise uten sykler til de voksne, men veko ble i år viet de små -vi tar igjen senere!

Dagens oppfordring lyder: ta med de minste, de er tøffere enn du tror;)

Viktig med dyttehjelp i sykkelløypa for å få skikkelig bra fart:)

To småsøstre som gleder seg til de blir store nok!

Hvordan lære barna å elvepadle?
1. finn en åre


2. Finn en kajakk


3. Putt ungen i kajakken, fest i et tau, og skubb både farkost og avkom ut på vannet


Tadaaa: Elvepadlende barn:)


Og en mor som så sitt snitt til å teste noe hun ikke hadde gjort før. Vi sa som Pippi: det klarer du sikkert! Så skubbet vi hun også utpå.. Hun kom tilbake igjen, like blid, så det gikk riktig så fint;)

Kanomoro!
To som liker seg i klatreveggen! 

Barn tar klatring veldig naturlig, og det er noe hele familien kan gjøre sammen. De fleste steder finnes det en klatrehall/innevegg som tilbyr klatring for familier. Dersom man vil sikre selv inne i klatrehall må man ha brattkort, det fås gjennom kurs, og en prøve. En super investering for mange timer moro i veggen. (At man får 15% rabatt på på sportsnett.no og 25% rabatt på egenkomponert klatrepakke er heller ingen ulempe;) ) 

Lilleturbo prøver seg på linen, kan de store kan de små:)God snart helg!
Kom dere ut ...og opp:)

Vil du lese og se mer om aktivitetsdagen? Slik sikrer de fremtiden for veko, Ekstremsportveko for de store og de små

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar