mandag 19. august 2013

Utenetter

Ingen ting er som en utenatt! Å våkne, stå opp, og allerede være ute på tur. Det er noe av det aller fineste som fins.

Vi må innrømme at vi har vært litt sløve på utenetter etter at vi fikk barn, et ikke helt ukjent fenomen kanskje, men nå er det nok tull, og på høy tid de to små får noen utenetter i kroppen. Eldste turbo har et lite forbilde i herligste Dina (6 år), som med sine godt over 100 utenetter har satt standarden. (Dina og mammaen på tur kan du følge på bloggen Utejenter)

Teltdebuten for turboene ble lagt til et friluftsområde en liten time hjemmefra. Med på lasset hadde vi gode venner, både små og store. Barna var i alderen 11 måneder til 4 år.

Med en halvvegs plan, og en ide om hvor det var fint å campe satte vi snutene mot havgapet. Og etter bittelitt leting fant vi en teltplass, som var så fin at den ble kommentert av forbigående: -ikke visste vi at det gikk an å slå opp telt der, så flott! Fra stien så det ikke ut som det ville bli plass til så mye som et liggeunderlag, men da vi tittet nærmere fant vi altså en perfekt plass til ett stort, ett passe, og et bittelite telt. Med en fjellhylle som super le bak oss, og havet foran oss kunne vi ikke funnet bedre plass.

Fem voksne, seks barn, og ekstrem positivitet medførte overraskende kjapt teltoppsett, etterfulgt av lett kaotisk middag, leggeseanse som trakk ut, leeeeenge (men hva gjør vel det, vi var jo på tur), og et par timer med seks sovende barn -samtidig(!) og voksentid. Våre små timer helt uten våkne barn gikk med til særdeles viktige sysler: buldring og nattmat.

Matlaging i det fri, ikke noe som slår det!

Kaosmiddag, og det aller minste teltet i verden -omtrent:)


Trebarnsfamilien vant konkurransen om største telt, uten tvil!

Alle barna sover, inkludert den bittelille i magen til fletteguri, og de voksne nyter nattmat og klatremoro. Tid vel anvendt!
Rundt midnatt sullet de voksne seg ned i soveposene, og ca en time senere våknet første barn, og så gikk det i grunn slag i slag. Dagen startet rundt halv fem, og alle var enige om at det var en fin morgen -vi våknet jo ute!

Helt grei utsikt å våkne opp til

Jeg er våken!!


Snart er mor våken også, kaffe må til..

Hjem i klassisk stil: pakkeselet er ikke fullt før det velter -gammelt turord;)


Alt i alt en bra teltdebut for seks små troll!

Og de som var aller stoltest var tvillingfamilien som fikk testet ut de to små på straks ett år i telt. Det gikk så bra at de fortsatte og telte utover sommeren, dog glemte de ved en anledning teltstengene og måtte kjøpe nytt i all hast, men pytt -kan´ke huske alt heller vel;)

Våre utpåteltturforførstegang-tips:

 • Finn et sted ikke så langt hjemmefra, det viktigste er å få testet de små i telt, ikke hvor langt man må dra for å komme dit
 • Sjekk at det er lov å telte der dere tenker dere
 • Husk alle deler til teltet, sjekk gjennom på forhånd at alt er med, også teltstenger;)
 • Husk at det kan bli kjølig om natten. Gode soveposer, ullundertøy og lammeskinn er lurt å ha med
 • Ta med toalettpapir og poser til bleier/papir/våtservietter
 • Ikke regn med så voldsomt mye søvn, kanskje sover de små som steiner, hele natten, og halve morgenen, eller kanskje ikke. Men hei, man får mye ut av dagen når den starter 04.30
 • Ta med mye kaffe (se pkt over)
 • Senk forventningene, gled dere over å gjøre noe nytt, og kos dere
 • Bare gjør det:)

God utenatt!
4 kommentarer:

 1. Så herlig :-)) Helt enig i at teltur er noe av det kjekkeste som finnes, og ekstra hyggelig er det å dele gleden med sine barn ♥ Ja det kan bli litt lite søvn, men sååå verdt det og man får mye ut av dagen som du sier hehe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant? Koselig, og veldig effektivt med tiiiidlige morgener:)

   Slett
 2. Hei, så fin blogg!

  For eit par helger sidan tok eg med meg småen for si fyrste utandørsovernatting på samme stad. Me skulle eigentleg overnatte saman med nokre venner, men knotten var for tøff, og teltet til mine venner hadde for stormaska myggnetting. Dei fekk iallefall kjenne på det at det er godt å ha moglegheit for retrett (og at det er LOV å kaste inn handkledet, til tross for at det er midnatt) :-) Det endte i ei minnerik natt for mor, men småen sov som ein engel.

  Ha ein strålande dag (sola skin som berre det)!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Og i like måte, fin blogg du skriver, jeg følger herved!

   Så herlig med telttur, det er virkelig fint der ute, og så lett å komme til. Genialt med små barn.

   God helg til dere også:)

   Slett